3r CONCURS D’APERITIUS 2023

 

El “Concurs d’Aperitius de Nadal”, organitzat pel Districte de Nou Barris, està dirigit a tots els establiments de restauració d’aquest Districte. El seu principal objectiu és dinamitzar el sector de la restauració a través d’un Concurs que consisteix a oferir un aperitiu i una beguda a un preu tancat de 4 euros. La III edició del Concurs d’Aperitius de Nadal de Nou Barris es va celebrar durant el mes de novembre de 2023 (entre el 2 i el 25 de novembre), els dijous, divendres i dissabtes.

 

El jurat del concurs va estar compost per tres professionals relacionats amb el sector de la restauració. Durant el mes de novembre, van visitar els establiments participants i van tastar els aperitius per valorar-los segons diversos aspectes, com la valoració general, la creativitat, la presentació, el gust, entre altres. A més de la valoració del jurat, el públic va poder valorar l’aperitiu mitjançant una votació en línia. El jurat va proposar vuit establiments finalistes i van seleccionar tres guanyadors, els quals van rebre un guardó amb un reconeixement.

A continuació es detallen els establiments que es van sumar a la iniciativa, així com la ruta planificada que els clients van seguir per tastar cadascun dels aperitius oferts.

Els guanyadors i els finalistes de la Tercera Edició del Concurs d'Aperitius del 2023 són els següents, amb els seus respectius plats:

1r premi

Bunyol “del Mar al Cel” – 23 Gastrobar

2n premi

Galeta de peus de porc amb “txangurro” de gamba de Blanes
La Forquilla Restaurant

3r premi

“Mini burger” de calamar cruixent –Tosta Bar

Premi Vot Popular

Cebiche peruà – Bar Petit Pecat

Finalistes

“Arepa Reina Pepiada” doble corona – Alvocat

La Bomba de l’Aitor –  Bar Aitor

Tulipa de plàtan, farcida de carn metxada, guacamole i formatge – Hostalet Restaurant

“Migas” per als pastorets del Pessebre – Bar Bodega Molina

“Pastissets” – Juticalpa

————————————————————————————————————————————————————-

Gràcies als establiments participants, al jurat per valorar els aperitius amb dedicació i als comensals per fer possible el nostre exitós concurs d'aperitius provant aquestes delícies.

El joc de la Prosperitat Del 22 de desembre al 05 de gener

INSTRUCCIONS DEL JOC DE LA PROSPERITAT

El ‘JOC DE LA PROSPERITAT’ consisteix en descobrir vuit paraules secretes i en col·locar-les a les fileres i columnes buides de la copa

Per descobrir aquestes vuit paraules, haureu de resoldre vuit jocs (un joc per cada paraula). Trobareu aquests jocs a les següents botigues:

 • OPTICA NOU BARRIS Via Júlia 2
 • KITS I JOCS Via Júlia 100
 • ARPA PLANTES MEDICINALS Passeig Valldaura 195
 • CUENCA PAN Passeig Valldaura 230
 • ELLA Pablo Iglesias 53
 • RAPICLAU BOADA Boada 7
 • COMODO Joaquim Valls 67
 • CAN BOU Santa Engràcia 88

A l’interior de cadascuna d’aquestes botigues trobareu un cartell amb les instruccions d’un dels jocs. La solució de cada joc és una de les vuit paraules secretes. Per trobar les solucions haureu de voltar pel barri i les seves botigues. A més a més, a cada cartell trobareu informació sobre el barri i el seus llocs més emblemàtics. Aquest cartell el podreu llegir, consultar o fotografiar, però no us el podreu endur.

Les vuit paraules (totes tenen set lletres) les heu d’escriure d’esquerra a dreta (en el cas de les fileres) i de dalt avall (en el cas de les columnes). Heu d’escriure una lletra a cada casella, sense deixar cap casella en blanc. Per ajudar-vos a col·locar les paraules, a la copa ja apareix escrita la paraula PROSPERITAT.

Un cop omplert, haureu de dipositar aquest díptic (sencer, o només la part on apareguin la solució i les dades) a una de les urnes/capses que trobareu dins d’aquestes tres botigues:

 • ELLA Carrer Pablo Iglesias 53 (Associació Comercial La Rambleta)
 • CICLOSPORT MOTA Passeig de Valldaura 243 (Associació Comerciants Valldaura)
 • IMPREMTA TORNERO Carrer Pare Rodés 51 (Eix Nou Barris)

La data límit per fer-ho és el dia 5 de gener de 2023.

El dia 12 de gener es traurà una butlleta guanyadora en cadascun dels eixos comercials.

 

RELACIÓ DE PREMIS

RAMBLETA: Vals de compra per un import total de 50 € en els comerços associats

VALLDAURA: Cistella amb productes gourmet de Gran Bistec i Arpa Plantes Medicinals

EIX NOU BARRIS: Vals de compra per un import total de 50 € en els comerços associats

 

Butletta i bases Joc de la Prosperitat

Butlleta Joc de la Prosperitat

2n Concurs d’aperitius de Nadal Nou Barris 2022

Torna el concurs d’aperitius de Nadal de Nou Barris!

Podreu tastar i votar les diverses propostes tots els dijous, divendres i dissabtes de novembre per només quatre euros amb la beguda inclosa

El Districte de Nou Barris organitza per segon any el concurs d’aperitius de Nadal. Enguany, hi prenen part 38 establiments repartits per tot el territori, tal com podeu veure en el mapa.

La selecció dels 38 s’ha fet després que s’hagin inscrit fins a 80 establiments, els quals trobareu en aquesta nota d’agraïment que volem fer des del Districte, tot convidant-vos a visitar els seus establiments i a gaudir de llur oferta gastronòmica.

Així, durant tots els dijous, divendres i dissabtes, del 3 al 26 de novembre, podreu tastar i votar les diferents propostes per un preu de només quatre euros, que inclou beguda (vi, aigua, vermut, cervesa o refresc) Us adjuntem el web de les votacions.

L’acte d’entrega de premis es farà el divendres 2 de desembre, a partir de les 18.30 hores a la Sala de Plens de la Seu del Districte.

A banda del premi al millor aperitiu que resulti de la votació popular, un jurat triat especialment per a l’ocasió farà una selecció de vuit finalistes, d’entre els quals acabarà escollint les tres millors propostes.

Animeu-vos i fer un tast de Nou Barris! Bon profit!

Viu el comerç divers

Nou Barris és un excel·lent exemple de territori integrador.

Durant les dècades dels anys cinquanta i seixanta els barris d’aquest districte van ser punt d’acollida d’una part important de població arribada d’altres indrets de la península. I, a partir de la dècada dels 90, l’arribada de comerciants provinents d’altres països ha omplert els carrers de nous productes, nous llenguatges, nous aromes i colors.

Es el que anomenem “comerç divers”, cada dia més present en la nostra societat i amb un valor afegit indiscutible.

És un privilegi poder comptar amb l’experiència dels/les comerciants que lideren aquests comerços i veure les ganes, la dedicació i l’esforç que hi aboquen.

Ells i elles, persones nascudes aquí i allà, han revifat molts petits comerços que havien anat desapareixent, han apujat moltes persianes i s’han arrelat al territori enriquint-lo amb la seva experiència vital i enfortint els valors intrínsecs de la proximitat.

I són també ells i elles els qui ens asseguren, des de l’experiència viscuda darrere el taulell, que aquesta és la millor forma de combatre els prejudicis, estereotips i rumors que encara planegen sobre les persones nouvingudes.
La campanya “Viu Nou Barris, Viu el Comerç Divers” no només vol donar a conèixer les botigues de comerciants provinents d’altres països, també vol integrar aquests comerços dins el teixit associatiu i aconseguir la seva participació activa.

Amb la seva participació dins el teixit associatiu, tots hi guanyem: els comerciants “de tota la vida”, els comerciants nouvinguts i tot el veïnat del districte, que pot arribar millor a les seves ofertes, activitats i promocions.

La campanya compta amb quatre línies de treball:

 • Accés a la informació, l’acció i la cultura local: proporcionant als comerciants documentació traduïda a la seva llengua i promovent la incorporació de personal divers amb habilitats interculturals a la resta de comerços.
 • Interacció positiva: afavorint el coneixement entre membres d’entitats de contextos culturals diversos i entre comerços i entitats de cultures diverses.
 • Reconeixement de la diversitat: incloent activitats de cultures diverses a les festes dels barris i celebrant festivitats importants a d’altres cultures. L’Any Nou Xinès n’és un exemple, i durant els darrers anys s’ha celebrat a Nou Barris amb múltiples activitats, actuacions, rues, etc.
 • Promoció de l’associacionisme: incorporant comerços diversos a les associacions de comerciants.
Aneu a comprar als comerços “diversos”. Hi trobareu confiança, calidesa, respecte, coneixement, acollida, convivència, i escalf!

Compra a prop

“Compra a prop”, la nova campanya per promocionar el comerç de Barcelona i els barris

Aquest estiu de 2021 ha tornat als carrers de la ciutat la campanya “Compra a prop” per fomentar el comerç presencial dels carrers de Barcelona. La primera fase de la campanya es va veure als carrers a l’estiu de 2020, a l’inici de la desescalada, per tal de contribuir a una bona represa de l’activitat comercial als carrers de la ciutat després dels mesos de confinament. Aquest mes de juliol s’ha reprès per posar en valor el model comercial de proximitat de Barcelona, una de les grans senyes d’identitat de la ciutat, i un referent a escala internacional. A la tardor està prevista una nova onada de la campanya.

La ciutat compta amb 61.000 establiments comercials segons el darrer cens comercial de 2019, dels quals 9.300 són de restauració i 43, mercats municipals. El comerç i la restauració constitueixen una de les principals activitats econòmiques de Barcelona, amb un pes del 21% sobre el total de l’economia. Són, a més, les principals activitats generadores d’ocupació de la ciutat. Però més enllà del seu destacat pes econòmic, són espais que afavoreixen la cohesió social i la convivència del veïnat, que contribueixen a la vitalitat dels barris i a la seva seguretat, que generen interacció social i aporten activitat en l’espai públic. La campanya, doncs posa de manifest que fomentar el comerç de proximitat és fomentar el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

L’Ajuntament ha fet aquesta campanya en col·laboració amb les entitats representatives del comerç de la ciutat en un moment d’acceleració del comerç online i per posar de manifest la fortalesa que proporciona a la ciutat els comerços presencials i la responsabilitat de tothom perquè aquesta fortalesa i aquest tret diferencial de Barcelona respecte a altres ciutats es mantingui. Així, la campanya busca donar resposta a les necessitats que el comerç barceloní té en aquests moments i posa en relleu, aquests missatges:

 • El paper clau que han tingut els comerços de productes de 1a necessitat durant la pandèmia
 • El reconeixement als establiments que han continuat donant servei
 • La responsabilitat de tota la ciutadania a l’hora de tornar la vida als barris i de garantir el model Barcelona de xarxa de comerç
 • El fet que tots som clients de comerç de proximitat, i els comerços formen part del veïnat
 • La professionalitat dels comerciants i restauradors que ofereixen atenció personalitzada, bon tracte i seguiment al client